Home Programma Programma 2019

Clubavond 7 mei 2019

Seizoensluitingsavond 2019

Clubavond: 7 mei 2019
Avondvoorzitter: Wally Kastelijns
Verslag: Paul van Erve
Afmelding: Cees Zandbergen
Aanwezig: 13 leden en 1 gaste (Nita)

Bij het instellen van de projector (beamer) blijkt telkens dat deze aangepast moet worden ondanks dat we alle instelleingen zoals wij ze willen zijn opgeslagen. Zou dit een batterij probleem kunnen zijn. Paul zoekt het uit.

Cees Leijnse heeft de koffie/thee besteld en levert er een gebakje (van de club) bij.
Wally is gevraagd de avond en de filmpjes kort in te leiden. We willen graag alle geplande 9 films vertonen. Wally zegt in zijn inleiding "Kijk en geniet vooral van de films; Vragen mag evenals dat de maker een korte toelichting kan geven".

Films blok 1
 1 Nieuwjaarswens rondreis Barbara de Groot, Frans Sluijs 0:05:00 Rondje langs de stad met kenmerken gebouwen en de huizen waar LAS-leden wonen, met een toepasselijke wens voor elk lid. Vrolijke muziekstukjes erbij.
 2 Tropische Nieuwjaarswens Cees Zandbergen, Mari van der Velden, Jan van der Steen 0:04:30 Wensen vanuit Haïti met mooie stranden, blauwe luchten, kalme zee en palmen in een goede temperatuur. Goede gitaarmuziek.
 3 Zwarte Woud 2017 Paul van Erve 0:16:31 Verscheidene wandelingen, natuur en de historische gebouwen in de dorpen rondom 2 bezochte campings in het Zwarte Woud. Tio, waar het niet interessant is, weglaten!
 4 Strand van de Haan Wally Kastelijns 0:04:10 Filmbeelden gebaseerd op de tekst en gitaarmuziek van een zelf (niet door Wally!) gecomponeerd. Animatie, video en foto's zijn in deze film over een vakantiedag in België gemonteerd.

 We zitten mooie op schema en benutten de korte pauze voor het opnemen van drankjes en bijkletsen. Wally moet moeite doen de gesprekken te beëindigen zodat we verder kunnen met het programma.

Films blok 2
 5 Lingetocht 40 jaar LAS'79
Jan van der Steen 0:17:00 Lingetocht2019 IMG 1530 Roland v RielJubileum van de Videofilmclub gevierd bij fort Altena, een boottocht over de Linge en naborrelen in Leerdam vastgelegd vooral in, op, naast, vanaf de boot. In goede indruk van de gezellige dag met mooi weer. Beeldmateriaal van Jan, Wally en Cees Leijnse.
 6 Fietsen op Ibiza Waly Kastelijns 0:04:00 Korte impressie, ook voor internet van de reisorganisatie met spaanse gitaarmuziek, fietsend langs mooie plekjes, bezienswaardigheden en gezellige stekjes op Ibiza
 7 Jandia Morro Jable Barbara de Groot, Frans Sluijs 0:04:40 Vakantieverblijf op Canarisch eiland Fuerteventura met 'toevallige' ontmoeting met ander LAS-lid. Prachtige beeldsculpturen en filmbeelden.

In de wat langere pauze wordt druk gesproken over van alles en nog wat. De drankjes zijn rondgebracht en schaaltjes kaas en worst. Cees rekent af.

Films blok 3
 8 H2O (Nederland Waterland) Cees Leijnse 0:04:20 Fraaie doorkijkjes en spegelingen over: Polderwater / Bos- / Vaar- / Afvoer- / Regenwater en meer, ondersteund door passende meeslepende Jazzy muziek. Ook water gerelateerde onderwerpen zoals brug, sluit, gemaal en haven komen aan bod.
 9 Vakantie 2018 (Duitsland, Polen) Jan van der Steen

0:22:29

Jan reist met familie door Duitsland en Polen waarbij we vooral de interessante gebouwen van verschillende steden en dorpen zien. Hij gebruikt hierbij in een cursus getoond intekenen van een (gedeelte van een) route. Van alle 21 dagen horen en zien we de belevenissen in vlotte korte scènes. Film is vooral voor de reisgenoten gemaakt.

 Normaal vertonen we geen nieuwe flms; enkel al eerder geprojecteerde video's om onze partners ook mee te laten genieten. Vanavond hebben we hierop een uitzondering gemaakt met "Lingetocht" vanwege het LAS-lustrum.

Wally denkt uit de gesprekken en sfeer te concluderen dat we genoten hebben. Vanavond hebben we inspriratie op kunnen doen voor de komende vakantie en een stimulans meegekregen om toch vooral te filmen. Bedankt Cees Leijnse voor de tractaties. Vooral bedankt filmers; zonder jullie hadden we deze avond niet kunnen invullen. Terwijl de apparatuur weer wordt afgebroken en opgeborgen wensen de leden elkaar prettige vakantie en gezond weer terug in september.

O, ja, Gebruik versie 3 van het programma! In het begin na de zomeronderbreking is de invulling van de avonden omgegooid in verband met geplande vakantie van de organisators.