Home Programma Programma 2016

Clubavond 6 december 2016

SHOT'71 UIT BERLICUM TE GAST

Clubavond 6 december 2016
Verslag FRANS SLUIJS

 

Aanwezig 10 LAS leden en 7 SHOT'71 gasten

 

Er hangt een gezellige sfeer in ons goed bezette clublokaal. We worden aangenaam verrast door een professioneel uitziend programmaoverzicht van de te vertonen films door Shot 71. Onze voorzitter Wally heet een ieder van harte welkom. Tiny Neefs treedt op als gastspreekster van Shot 71. Maar er is wel regelmatig aanvullend commentaar van andere Shot leden. Ook leuke anekdotes worden ons niet onthouden.

DE FILMS 

1 Tashkent aan de oude zijderoute Een film van Hanna Cleven. Ook in deze film betrekt Hanna op haar eigen wijze mensen uit verre oorden bij haar filmproject. Mooie close-ups en een goed filmverhaal.

2 Bijzondere hobby van Peter vd Berg, de film gaat over een dame die les geeft aan dames die paaldansen beoefenen. Met zulke leerlingen sta je nooit voor paal..

3 Peer – filmproject – van Ton Lunenburg. Een gesprek met een bijzonder mens. Het portret filmen vormt een vast onderdeel van de leden van Shot'71.

4 De weg naar zelfvertrouwen van Ton Lunenburg/ Peter van den Berg. Een meisje wordt geplaagd op het schoolplein. Door bemiddeling van de juffrouw op school en de moeder van het meisje wordt door deel te nemen aan de judo sportIjsland gewerkt aan het zelfvertrouwen van het meisje.

5 IJsland van Kees van Meurs. Beelden spreken voor zich. Prachtige opnames goede montage en muziekkeuze. Een uitstekend ingekorte versie van een 'te lange' natuurfilm.

6 Fietsfilm van Gogh van Ton Lunenburg/Peter vd Berg. Het jaarlijkse fietsen vormt een vast uitstapje bij de leden van Shot'71 (Foto, Film, Dia groepen samen). De deelnemers komen hoofdzakelijk uit de videogroep. Uit de film spreekt een groot gevoel van saamhorigheid.

7 Atelje 90 van Harry Zwanenberg. Een overzicht van het oude CHV gebouw met een kijkje van wat daar zoal gedaan wordt.

8 Bo Bo’s band – locatiefilm – van Ton Lunenburg. Film met gebruik van groen doek van Bobo's Jazzband in een fabriek opgenomen. Leuke opnames, goed gefilmd en gemonteerd met bijzondere trucjes.

9 Dolomieten Stasia van Diny Smits. Net als de vorige een 'locatiefilm' met groen doek waarvoor een 'tiroler' muziekgezelschap een nummer speelt en beelden van de Dolomieten op de achtergrond worden gemonteerd. Zie filmpje op YouTube:  https://youtu.be/HRugMSB7yHU

10 De Streek van de Draak van Tiny Vermeer. Deze film werd eerder vertoont bij LAS'79, maar een 2e keer was echt niet te veel. Film bekroond voor het beste camerawerk bij het NOVA filmfestival. Prima gedaan.

Wij kijken terug op een bijzonder geslaagde avond met leuke films en aangename gasten.

HULDE AAN SHOT'71.