Home Programma Programma 2016

Clubavond 10 mei 2016

Seizoenafsluiting (voor de zomervakantie 2016)

Clubavond 10 mei 2016
Verslag van Cees Leijnse

Dit is de laatste clubavond voor de zomervakantie en wordt om die reden sluitingsavond genoemd.

Op deze avond hebben wij onze huisgenoten, acteurs en actrices uitgenodigd om ze bij te praten over onze filmische belevenissen van het afgelopen seizoen. Dit doen we o.a. door een selectie van films te vertonen die in het afgelopen seizoen, door de leden, voor de eerste keer zijn gepresenteerd.
De eerste ronde koffie wordt door de club geschonken. Cees Leijnse verzorgde de cake erbij. Dank!

De avond wordt geopend door onze voorzitter Wally Kastelijns die iedereen een hartelijk welkom heet en in het bijzonder onze gasten.
Verder geeft hij aan dat de selectie dit jaar erg moeilijk was omdat het aanbod erg klein was en de films over het algemeen lang waren.

Voor elke filmvertoning zal een korte uitleg worden gegeven door de makers over de film.

Hierna gaan we over tot het vertonen van de films.

Film 1    gaat over onze rondleiding over De Regte Heide door gids Jozef van Erve en is een samenvoeging van drie films over dit onderwerp. De afzonderlijke films zijn gemonteerd door Cees Zandbergen, Jan van der Steen en Cees Leijnse, de samenvoeging is gedaan door Paul van Erve. De camera beelden zijn van Barbara de Groot, Gerard Putmans, Jan van der Steen, Cees Zandbergen en Cees Leijnse. De film duurt ca. 20 minuten.

Film 2    gaat over het Samen Sterk festival in Kaatsheuvel met camerabeelden van Barbara de Groot, Frans Sluijs en Cees Leijnse de montage is gedaan door Paul van Erve. De film duurt ca. 16 min.

2016P1050608Film 3    gaat over een fietstochtje in de Achterhoek langs diverse kastelen rondom Lochem. De beelden en de montage zijn van Cees Leijnse. De film duurt ca, 5 min.

Film 4    laat een stukje zien van de optocht tijdens het Dickens festijn in Drunen. De beelden en de montage zijn van Cees Leijnse. De film duurt ca. 2 minuten.

Film 5    laat het optreden zien van het Trio Gisakey in het clublokaal van LAS79. De beelden van dit muziek optreden zijn gemaakt met 5 camera’s van LAS79 leden en gemonteerd door Cees Leijnse. De film duurt ca. 4 min.

Hierna houden we pauze om wat te drinken en even bij te praten.

Film 6    is een verslag van de reis van Wally Kastelijns door Kenia en Tanzania. De beelden en de montage zijn van Wally Kastelijns. De film duurt ca. 25 min.

Film 7    gaat over de Tuinen van Appeltern. De beelden en de montage zijn van Frans Sluijs. De film duurt ca. 4 min.

Film 8    gaat over een fietstocht van de Noordkaap naar de Poolcirkel die Wally Kastelijns met een vriend heeft gemaakt. De beelden zijn van Wally Kastelijns en de montage is gedaan door Paul van Erve. De film duurt ca. 14 min.

Na deze film sluit de voorzitter de avond af en wenst iedereen een fijne vakantie toe.