Home Programma Programma 2016

Clubavond 26 april 2016

Wat we te zien krijgen

Clubavond 26 april 2016
Verslag van Cees van der Ham

Vanavond, 26 april, zijn 11 leden aanwezig. Op deze “Laat Maar Zien avond / Veegavond” opent Wally Kastelijns de avond om 20:10 uur. Hij vraagt of er vragen of opmerkingen zijn om te bespreken in de komende bestuursvergadering.
Paul, als secretaris en avondvoorzitter, haalt eerst aan wat er gebeurd is vanaf de vorige clubavond. Dit zijn: het Mottofestival waar ook een promotie was om meer clubs te laten meedoen; bezoek aan VC Schijndel met 13 films; uitstapje naar Boerenbondsmuseum in Gemert met prachtig weer, maar geen demonstraties.
Jan en Paul gaan "Coaching van groepsprojecten". De bedoeling is dat we als 'clubfilm' ook een informatieve film over Noord Brabant gaan maken.

Vooraf wisten we niet hoeveel films er ingebracht zouden worden. Daarom waren NOVA films als reserve in gedachten gehouden. Dit bleek niet nodig. Wally kon zelfs niet zijn film draaien waarbij hij advies wilde.
Film 1: Stedentrip met familie “Berlijn
           door Jan van der Steen duur 27 minuten.
           Met 'Effeweg' bezoekt de familie van Berna Berlijn en Postdam soms onder leiding van een gids.
Animatie, video, stills en foto's zijn erin gemonteerd.

201604KlompFilm 2: Klompen makerij “Van blok tot klomp
           door Cees Zandbergen duur ca. 7 min.
           Het machinaal maken van klompenromp en daarna handmatig het binnengedeelte. Dit wordt gedemonstreerd in het Boerenbondsmuseum.
De bedoeling van Cees is dit aan het museum aan te bieden om te vertonen wanneer de klompenfabriek niet in bedrijf is. Wel rechtenvrije muziek eronder zetten!
 
Film 3: De Regte Heide
           gemonteerd door Cees Leijnse met materiaal van Cees Leijnse, Gerard Putmans en Jan van der Steen        duur ca. 21 min.
           Onder begeleiding van Natuurgids Jozef van Erve wandelen door natuurgebied De Regte Heide.
Deze film vereist nog wel aanpassingen om springers en 'vuil beeld' te voorkomen. Door het vaste commentaar lijken de drie gemaakte versies over de wandeling wel op elkaar.
 
Film 4: Uitreiking Nieuw Guinea Kruis
           door Cees Zandbergen  duur ca. 15 min.
           Uitreiking van het Nieuw Guinea Kruis aan Kees van Hest door InspecteurGeneraal Bart Hoitink op Landgoed Zwaluwenberg.
Jammer dat we zoveel filmbeeld van de heen- en terugreis zien (gemaakt met Cees zijn dashboardcamera) en alleen wat foto's van de onderscheiding.
 
Sluiting van deze clubavond ca. 22:30 uur.