Home Programma Programma 2016

Lokatie Boerenbondsmuseum 11 april 2016

Filmen op locatie in Gemert

Gemert, 11 april 2016
Verslag: Paul van Erve

Ontwikkelingen vooraf

De programmacommissie (ProgCom) heeft in de jaarvergadering het voorstel gedaan om op filmsafari te gaan in “Safaripark De Beekse Bergen”. Dit is in het programma 2016 opgenomen voor een dag in april.

Totdat er twijfels rijzen over de haalbaarheid; door het raam vanuit een bus filmen; te veel lopen; te dure begeleiding; elkaar in de weg lopen; grote afstand tot beesten.

Jan van der Steen informeer de ProgCom: “Berna en ik zijn met onze kinderen en kleinkinderen naar de Beekse Bergen geweest. De mogelijkheden om daar met de filmclub te filmen vielen mij erg tegen.” Hij onderbouwt zijn mening met argumenten.
Cees Zandbergen reageert namens de ProgCom met “Wij denken dat we filmen op de Beekse Bergen niet door moeten laten gaan. In overleg  is besloten om de leden te vragen suggesties te doen voor een andere locatie.”

De programmacommissie heeft verschillende reacties ontvangen over onderwerpen om te verfilmen die voorgesteld zijn door de leden.

  • Boeren Bond museum Gemert Prijs € 5.00
  • Rondleiding Breda  (veel lopen) € 13.50 pp
  • Rondleiding Den Bosch of rondvaart € 13.50 pp
  • Kasteel wandeling € 82.50 +7.50 boeking kosten (legitimatie verplicht)
  • Daf museum Eindhoven (Dinsdag t/m Zondag) € 7.00 + rondleiding €25.00
  • Oorlogsmuseum Overloon €15.00 pp
  • Kleine dieren tuin BestZoo Best €11.00
  • Brouwerij De Koningshoeven (Zit te wachten op antwoord)

Graag een reactie welk onderwerp jullie het meest aanspreekt.

Cees Leijnse: “Heb zo juist bericht ontvangen van de Trappisten brouwerij; dat gaat helaas niet door. Mijn persoonlijke voorkeur gaat nu uit naar Boeren Bond museum of een rondvaart over de Binnendieze in Den Bosch. Dit ook om de geringe loopafstand van deze attracties.
Laat zo spoedig mogelijk weten welke jullie voorkeur heeft zodat we snel iets kunnen regelen en een definitieve datum kunnen prikken.”

Cees Zandbergen, die bezig was met de organisatie van filmen op locatie, is een aantal dagen op vakantie. In verband hiermee is Cees Leijnse gevraagd contact op te nemen met het Boerenbondsmuseum en te vragen of wij terecht kunnen om te filmen. Normaal is het museum ‘s maandags gesloten. Na een aantal mail pogingen is het gelukt om telefonisch contact te maken en ligt de toezegging er dat we op maandag 11 april van 13:00 tot 17:00 uur in het museum kunnen filmen.
Voor transport naar het Boerenbondmuseum Gemert graag met elkaar regelen.
Laat even weten wie wel en wie niet mee gaat.

Paul verzamelt alle informatie van de website  http://www.boerenbondsmuseum.nl/ in één document voor als je niet door alle schermen op Internet wil bladeren.

Maandag 11 april gaan we naar het Boerenbondsmuseum om te filmen op locatie. We verzamelen in het restaurant om 13:00 uur.
De volgende leden gaan mee:
    Cees Leijnse (chauffeur)  met Barbara, Paul en Gerard.
    Wally Kastelijns (chauffeur) met Mari en Roland.
    Cees Zandbergen (chauffeur).
Ik hoop op een leuke filmmiddag, er is goed weer voorspeld.

Op de dag zelf

EN HET IS EEN PRACHTIGE DAG geweest waarbij iedereen volop de vele onderwerpen gefilmd en/of gefotografeerd heeft.
201604BB-museumWe verdeelden ons automatisch in kleine groepjes of gingen individueel op stap. Doordat het tempo van de filmers varieerde en we niet allemaal dezelfde volgorde aanhielden hadden we geen last van elkaars geluiden, statief of in de weg staan. Het museumterrein is zeer uitgebreid en voor groepjes filmers geschikt.

Ondanks de zonnige dag waren enkele binnenvertrekken donker. Omdat het museum officieel niet open was waren niet alle lichten aangestoken. We hadden nu geen last van bezoekers, maar daar tegenover werden er ook geen demonstraties gehouden. Alleen Cees Zandbergen heeft geregeld dat hij een privé demo kreeg in de klompenfabriek. We kunnen altijd nog later een bezoek aan het museum brengen om beweging in de onderwerpen te krijgen en uitleg bij het uitgevoerde ambacht.
Rond 15:00 uur lasten we een pauze in waarbij we informatie uitwisselden. De voorzitter van het museum vroeg of zij de films die gemaakt worden in de winter mogen vertonen aan de vele vrijwilligers die er werken. Wij zullen tegen die tijd zeker weer contact maken.
Daarna maakten we nog zo’n drie kwartier verder opnamen.

Op de terugweg werd het al drukker op de weg maar de chauffeurs brachten ons netjes thuis. Bedankt.
Penningmeester bedankt voor het vrijhouden van ons filmers. Leden van de Programmacommissie bedankt voor het organiseren van deze fijne dag.