Home Programma Programma 2016

Clubavond 5 januari 2016

NIEUW EN OUD

Verslag Cees van der Ham
Clubavond 5 januari 2016

Na een hartelijke welkomst, koffie met gebak (bedankt Wally!) en elkaar een voorspoedig 2016 toegewenst opent de voorzitter de eerste bijeenkomst van het jaar 2016 met een Speciaal Welkom voor de meegekomen Partners.
Deze avond bestaat uit het tonen van films in het kader van Nieuwjaarswensen.
We beginnen met een compilatie van zo'n 30 minuten door: Jan van der Steen, Mari van der Velden en Cees Zandbergen met "Wensen uit het verleden":
  • 1e deel laat zien dat Jan, Mari en Cees d.m.v. een filmtruc verdwijnen. Uit het jaar 2011
  • 2e laat een jaaroverzicht zien door Voetbal International coryfeën gespeeld door Jan, Mari en Cees m.b.v. maskers. Jaar 2012
  • 3e m.b.v. het groene scherm een rondvlucht over brabantse herkenningspunten door Jan, Mari en Cees. Jaar 2013
  • 4e m.b.v. het groene scherm zaten Jan, Mari en Cees in de Nieuwe Wildernis met LASsers op de achtergrond. Jaar 2014
  • 5e Over zingende knuffels die plotseling m.b.v. een titeleffect de ogen en monden van Jan, Mari en Cees kregen. Jaar 2015
  • De onderdelen werden aan elkaar gesproken en eindigen met het Jaar 2016: "Dit was onze bijdrage en Wij wensen alle aanwezigen een voorspoedig 2016".
OudeManOpBed2e een film van Paul van Erve: “Een Nieuw Jaar”. De kerstboom wordt aangekleed en weer leeggemaakt in ruim 2 minuten terwijl meerdere wensen worden getoond. Hierbij is 'morphing' gebruikt.kind
3e een presentatie van Frans en Marleen Sluijs  “Oud Jaar in Nieuw Jasje” met gezegden waar de 'ouderen' goed van af komen in vergelijking met jongelui.
4e Paul vertoont nu "Biesbosweer" ook een presentatie van gezegden over het weer met als achtergrond foto's van de natuur in de Biesbosch. Geen eigen werk!
5e een film van Barbara de Groot en Frans Sluijs  “Veel wind levert schone energie”. Een komisch filmpje met een 'boodschap' waarbij veel gelachen werd.

Pauze
6e een film van Wally Kastelijns  “Bokato in de Beekse Bergen”. Wally kijkt vooruit in ons programma en laat de Gorilla ons rondleiden door het Safaripark. "Hij hoeft niet meer mee en heeft zijn film als klaar!"
7e een film van Paul van Erve “Kerstverlichting” over een kerstboom verbranding waarin zijn kinderen nog een Driekoningenliedje zingen. Gefilmd op Super-8 in 1984 voor het Mottofestival. Door het overzetten op S-VHS en daarna digitaliseren moet je niet op de kwaliteit letten.
Herhalingen van eerder vertoonde films:
8e een film van Frans Sluis “de Erfenis van César Manrique“ over de kunstwerken en de invloed die César had op het eiland Lanzarote.
9e een film van Cees Leijnse en Francine: "Een reis door de wereld". O.a met diverse (Zuid Amerikaanse) dansgroepen; gespeeld in Landgraaf in Limburg.

Even voor 22.30 uur sluit voorzitter Wally de bijeenkomst en wenst iedereen wel thuis.