Home Archieven

Clubavond 14 mei 2013

Eén dame en negen heren

Verslaggever: Wouter Tetrode
Datum: 14 mei 2013

Een magere opkomst was het op 14 mei 2013. Oorzaaak: er waren veel zieken en wat vroege vakantiegangers. Toch werd het nog een geanimeerde avond met veel film en soms lange producties. Vooraf wat mededelingen van de voorzitter.
Vervolgens vertelt Emiel over zijn bezoek aan het 1-minuut festival in Deurne waar ook LAS’79 een bijdrage aan leverde. Er werden maar liefst 84 (2x42) van dergelijke films vertoond. Met steeds een tijdstussenruimte van ¾ minuut. De jury koos uiteindelijk 16 filmpjes uit en vervolgens bleef er via een afval race één over. Bekijk de winnende film VLIEGEN ZELFPORTRET (Flying Self Portrait) op http://vimeo.com/user592308/videos (klikken voor koppeling). Een prachtige animatiefilm.

Daarna draaide Mari wat fragmenten van de KORENFILM die in opdracht door LAS’79 was gemaakt en gemonteerd. Maar liefst zes camera’s draaide op de bewuste avond waaraan meerdere koren uit de omgeving deelnamen. Het is uiteindelijk een lange productie van ruim anderhalf uur geworden. Een monster- productie wanneer we Jan en Mari mogen geloven die de montage op zich hadden genomen.

Daarna werd een reisverslag over diverse canyons in Amerika van de hand van Wally getoond. Een wel erg lange film van 45 minuten, die de maker zelf had ingesproken. Jammer dat de kwaliteit van de voice-over slecht was, maar Wally belooft dat te verbeteren. Ook werd de suggestie gedaan om de tussentitels over een beeld ipv zwarte ondergrond te plaatsen en er af en toe stills tussen te monteren.

A STAR IS BORN is de film die Frans Hellings meebracht. Een familiale film die hij maakte voor zijn 50-jarige zwager, met afwisselend foto’s en stukjes oude filmfragmenten. Frans legde uit hoeveel moeite het kostte om uit de foto-albums en de 201305Freekaangeleverde (super) 8 mm films een behoorlijk product te maken van omstreeks 20 minuten!

De laatste bijdrage op deze avond was FREEK, een film over een lijstenmaker/restaurateur in Waalwijk (gefilmd door Wouter in zijn eentje). Hij vertelt in die film (8 minuten) op een spontane manier ondermeer hoe hij met gelijk gekapte blokjes een fraai kunstwerk wist te maken. Een boeiende man of zelfs kunstenaar.

En weer was het tegen elven toen iedereen huiswaarts keerde.