Home Archieven

Clubavond 2 december 2014

Advies bij Films

Verslag van Jetty Broeren
Clubavond 2 december 2014

Vanavond hebben we een "Laat maar zien avond". Iedereen die een film wil laten zien kan vanavond door de medeleden hun film laten beoordelen en suggesties krijgen ter verbetering.

We verwelkomen ook twee gasten die vanuit de computercursus "monteren" eens komen kijken of de sfeer en de mogelijkheden van videoclub LAS hun bevallen. Onze voorzitter heet Karel Damen en Dick van Tilborgh van harte welkom en hoopt dat zij als nieuwe leden onze club willen komen versterken. Door verhuizingen hebben wij dit jaar al 2 leden moeten uitwuiven. Maar daar blijft het niet bij want vanavond is Wouter voor het laatst in ons midden omdat ook hij naar een ander deel van ons land verhuist.

Onze filmavond start met een collage van foto's die Frans Sluijs gemonteerd heeft ter nagedachtenis aan zijn schoondochter Nicolle die afgelopen zomer helaas is overleden. Een prachtige serie foto's van baby tot volwassen vrouw. De meesten van ons kennen Nicole niet persoonlijk maar kennen wel haar stem omdat zij vaak Frans zijn films heeft ingesproken.
Bedankt Frans.

De volgende film is een zgn. "Man bijt hond" film. Jan en Mari bezoeken een echtpaar waarvan de man een verzamelaar is en over zijn hobby niet uitgepraat raakt. Hij laat zich niet onderbreken en ratelt maar door en hoort niet eens dat de reporter naar een van zijn andere hobby's wil overschakelen. Dit veroorzaakt de nodige lachsalvo's maar uiteindelijk weet Jan er een eind aan te breien.

Cees Leijnse heeft een film die hij gemaakt heeft met een nieuwe fotocamera die hij gekocht heeft omdat hij meer met foto's heeft dan met video. De eerste film die hij ons wil laten zien is ook de eerste poging die hij met deze nieuwe camera heeft gemaakt. De film "Pasen in Ootmarsum" neemt ons mee naar deze plaats en laat ons met foto's en af en toe een stukje levend beeld zien hoe de Ootmarsummers hun Paasfeest vieren met folkloristische gebruiken en een groots Paasvuur.

Film 2 van dezelfde maker laat zien hoe in de zomer een enorme regenbui de straten van Kaatsheuvel blank heeft gezet.

Orchidee2014Cees Zandbergen is in Luttelgeest in de tropische tuinen en vlindertuin geweest en laat ons met zijn film "Orchideeën" genieten van wat deze lokatie te zien en beleven geeft.

Na een korte pauze gaan we weer verder want we willen vóór half elf vanavond alle films gezien hebben.

Nu krijgen onze gasten de gelegenheid hun producten te laten zien. Dick van Tilborgh heeft een film gemaakt "Natuur" waarin allerlei vogels, voornamelijk watervogels van het voorjaar tot een paar maanden later met hun kroost  omgaan en waarin we hun groei kunnen gadeslaan. Dick wil wel commentaar ter verbetering horen en ontvangt ook enkele suggesties.

Frans Sluijs heeft nog een film meegebracht waarin hij en zijn vrouw vakantie vierden  op de fiets in Portugal en Spanje. We zien prachtige beelden en krijgen een goede indruk hoe zij hun vakantie hebben beleefd.

Ook Karel Damen wil ons een film laten zien van hun 35e huwelijksfeest. Om een of andere reden gaat er elke keer iets mis met de projectie. Na enkele nieuwe pogingen staken we de strijd tussen apparatuur en bedieners daarvan.  Bovendien tikt de klok door en wijst deze uit dat het tijd is om de avond te sluiten.

Afgesproken is dat de volgende clubavond waarop we onze jaarlijkse vergadering hebben de versiering door Cees zal worden verzorgd, de koffietraktatie door Joke van Erve en later op de avond Frans nog voor een hartige bijt zal zorgen.

Om half elf sluiten we af en hopen nog vóór de Straatverlichting uit gaat weer thuis te zijn.