Home Archieven

Clubavond 18 november 2014

Avond vol Verhalen

Clubavond 18 november 2014
Verslag van Cees van der Ham
Aanwezig 13 clubleden

Geschiedenis verhalen

Geopend door Wally Kastelijns, met de mededeling dat er een verzoek ligt om een film te maken van het oude Stadhuis in Waalwijk. Om dit wat te verduidelijken komt een delegatie van de Stichting Huis van Waalwijk, t.w. Toon Gouda en Theo Vugts een presentatie en fotomateriaal tonen en in woord toelichten wat het allemaal inhoudt.
Na door 3 architecten indienen van diverse ontwerpen voor het te bouwen stadhuis, waaruit de tekeningen van architect Krophollers gekozen werden, startte op 15 april 1931 de bouw en werd dit stadhuis opgeleverd op 22 oktober 1932.

Het verzoek was aan LAS'79 gedaan om hiervan een verfilmbaar script te maken en de opnamen uit te voeren met het doel het maken van een informatiefilm over het oude, maar nog levende, Stadhuis. Paul, Cees Leijnse, Cees van der Ham zijn hiermee al bezig met Frans Hellings als reserve cameraman.

Aandoenlijke verhalen

Na de pauze namen Wally en Paul het woord met mededeling dat de cursus Beeldexpressie van NB'80 niet doorging. Daarbij de vraag aan ons of wij wisten waarom niet en of er ideeën waren voor andere cursussen.

Er worden films getoond naar het idee van Man bijt Hond:

1e Film Variatie op Man bijt Hond” gemaakt door: Frans Sluis en Barbara de Groot duur 4 minuten. Barbara interviewt Frans over een merkwaardig voorwerp in zijn tuin en de geschiedenis daarachter.

2e Film “Aanschuiven aan tafel” gemaakt door: Jan van der Steen en Wouter Tetrode duur 2 minuten. Wouter komt binnen als mensen bezig zijn met koken voor 2 extra gasten. Een bijzonder verhaal hoe dit is ontstaan.

3e Film “de Klokken van Sprang-Capelle” gemaakt door: Wouter Tetrode, Frans Hellings en Cees van der Ham duur 3 minuten. Een opdrachtfilmpje om het luiden van de klokken op te nemen met toelichting van de beheerder over de klokken.

4e Film "Beukenlaan 30, Speltbrood” gemaakt door: Wim Lammerink en Frans Sluis duur 4 minuten. Frans verrast ons met een bezoek/interview van oud-lid Wim die weer bij een filmclub is gegaan en nog steeds ideeën heeft voor korte films. Daarvan zien we ook een 1-minuut voorbeeld, welke goed in elkaar steekt.

Noot: De film van Mari kon niet vertoond worden omdat het formaat 'AVI' niet afgespeeld kan worden in de Mediaspeler.

Na de getoonde films sluit Wally de avond met de mededeling dat de reisfilm welke hij in ruw materiaal op 2 december zou meebrengen voor het oefenen van het maken van een reisverhaal op aanvraag beschikbaar is.

Sluiting van de avond door Wally.