Home Archieven

Clubavond 21 oktober 2014

Techniek en montage

Clubavond: 21 oktober 2014
Verslag door Wouter Tetrode

13 Leden waren aanwezig op 21 oktober 2014  voor een 'technische avond'.

Monteren Theorie

Jan van der Steen houdt een uitvoerige lezing over al de begrippen die je zoal bij het monteren tegen komt. Met een power point presentatie voorzien van voorbeeldfilmpjes weten we alles over AVCHD, Codec, MP4, H.264 enz. Maar ook resolutie, beeldlijnen, breedbeeld: HD heeft er 1920 bij 1080. Duizelt het u allemaal nog een beetje, de presentatie kunt u hier nog eens nalezen (zonder films).
Leden kunnen na inloggen op de website de presentatie afspelen via Cursussen/Filmische cursussen.
De volledige presentatie nclusief films is alleen af te spelen bij gebruik van Dropbox in map LAS\Cursussen\Presentatie monteren.

Monteren Praktijk

Na de pauze laat Paul van Erve zien wat er allemaal in de praktijk komt kijken bij het monteren. In het voorjaar werd het filmpje ETSEN ingestuurd en vertoond. Aan de hand van die oorspronkelijk beelden van dit filmpje laat hij zien hoe je de beelden ook nog op een andere manier kunt monteren. (Tijdens de demo worden nog meer aanwijzigingen gegeven hoe het ook anders kan.) De uitgeschreven scènes van de oorspronkelijke film met de adviezen ter verbetering kunt u hier nalezen. Ook de bijbehorende presentatie is beschikbaar. Resultaat was een betere film; daar was iedereen het over eens.

Mededelingen

Nova filmfestival op 25 en 26 oktober te Purmerend; Podiumfestival op 29 oktober te Bladel, waar "De Brand" draait.
Verder zoekt men nog naar filmers om een documentaire te maken over het 'Huis van Waalwijk'. Vooral op het moment dat dit "het huis van Sinterklaas" is. Snel beslissen, anders moet je weer een jaar wachten!
Helaas moeten we binnenkort afscheid nemen van Wouter Tetrode. Hij verhuist naar het oosten van het land.