Home Archieven

Clubavond 9 september 2014

Goochelen, monument en wandelen

Clubavond: 9 september 2014
Verslag door: Wouter Tetrode

De bijeenkomst op 9 september 2014 trekt minder leden, ondanks het feit dat de vakanties grotendeels voorbij zijn. Er zijn er slechts elf.

Zoals gebruikelijk begint de voorzitter met een handvol mededelingen:

  • Het podiumfestival in Bladel is op 29 oktober.

  • Frans Hellings, Cees van der Ham en Wouter Tetrode gaan de klokkenfilm in Sprang maken op 27 september.

  • Oud LAS-secretaris Dré Broeders heeft gevraagd of men bereid is filmopnames te maken van een trouwerij. Er is onvoldoende digitale filmcapaciteit/kwaliteit (HD).

  • Barbara meldt dat alle films zijn gedigitaliseerd. Hulde. Ze zal ze nog per uitgiftejaar in mappen zetten.

  • Paul is bereid om hulp te bieden bij montage perikelen bij Studio 16/17 en vraagt onderwerpen om te behandelen op de eerstvolgende clubavond.

  • Stand 'manbijthond' filmpjes: Er zijn drie groepjes met de trekkers Frans Sluijs, Mari van de velden en Wouter Tetrode

Films

Jan van der Steen (zelf ook goochelaar) toont een film die hij met twee camera's maakt van een collega een goochelaar. De acteur legt uit hoe je kunt goochelen met drie of meer ringen. Een goede kijk op goocheltrucs, handig gemonteerd. 19 minuten.

Wouter Tetrode toont zijn monumentfilm Oradour. 7.50 min. Naast positief commentaar over de keuze van het onderwerp was het belangrijkste advies: gebruik een statief.

Wally Kastelijns toont verbeterde vakantiefilms. Hij verkortte delen van een eerder getoonde langere film in meer 'hapklare brokken'. De opnieuw gemonteerde films werden daardoor zeer interessant.