Home Archieven

Clubavond 15 april 2014

GENIETEN

Verslag van Frans Sluijs
Clubavond 15 april 2014

Om 20.20 uur neemt Wally het woord. Afwezig is Jan v.d. Steen (met vermelding). Wally heet de 12 !! man sterke delegatie van videoclub Schijndel van harte welkom. Onder leidng van Ruud Schuurman worden een 14-tal films aangekondigd, welke door Kees en Mari op het witte doek geprojecteerd worden.

HET GENIETEN KAN BEGINNEN

Film 1  "Clubavond 22 Januari 2013"  Hier wordt een actieve clubavond in beeld gebracht gelardeerd met leuke humoristische teksten in wolkmotief (gemaakt met het programma Adobe Premiere Elements.)

Film 2  "Driek" Een klein gemengd bedrijf wordt in beeld gebracht met uitschieters naar uien, bonen, aardappels en eieren. Ondertiteling van de uitspraak van de boer soms gewenst, niet noodzakelijk. Deze film 'Driek' is onderdeel van een film over het plaatsje Gemonde.

Film 3  Een clubopdracht met "Beweging" er in. We krijgen hoofdzakelijk benen te zien in een reis door het leven. Aanleiding om zo'n film te maken lag in het feit, dat er geen toestemming werd verleend om kinderen bij een kinderopvang helemaal in beeld te brengen.

201404WatervalFilm 4  "Plitvice meren"  Een vakantiefilm. Een goed overzicht van dit gebied in Kroatië met watervallen en veelal kristal helder water, met goede ondersteunende muziek.

Film 5  Ook weer een film voortgekomen uit een clubopdracht. "Het Skonste Plekske". Geregeld weer een  ander schoon Plekske in Schijndel. Op het laatste plekske een wachtende ober.

Film 6  "Op bezoek bij Bert Schellekes"  Onderwerp is een heel grote tuin met (geneeskrachtige) kruiden, bloemen, grassen en planten, met uitstekende uitleg over de werking en bijwerkingen en van de mogelijkheden van het gebruik van verschillende gewassen / planten. Thans is deze tuin naar de knoppen.

Film 7 "Onweer" met een donderslag maar niet bij heldere hemel.

Film 8  Ook weer een clubopdracht waaruit de mooiste film vertoond wordt, n.l. "Summer Dream". Bloemen, planten, water en fonteinen komen tot ons. Prachtig.

Film 9  "Las Vegas" een vakantiefilm.  Fantastisch gemonteerd op de muziek, maar dat hadden ze in Las Vegas al voorbereid.

Film 10  "Schaatsen in winterpark".  Ook weer een clubonderwerp. De verschillende groepen maken op hetzelfde tijdstip op dezelfde plaats  een film over hetzelfde onderwerp.201404Eekhoorn

Film 11   "Mc Squirrel"  Eekhoorntjes op zoek naar eten en een poes in de tuin. Vertederend en komisch.

Film 12   "Beweging" Andere manier van bewegen nu in een stoommuseum in Medemblik. Op de maat van de muziek gemonteerd. Prima.

Film 13   "Herfst in de Maashorst"  Sfeervolle beelden en muziek. In slechts 2 uur opgenomen en in 2 uur gemonteerd!

Film 14  "Op bezoek bij"  Locatie: de Toekomst bij Ajax. Opbouw van professionele camera's langs het veld om een 'voetbalgevecht' te kunnen filmen.

EINDE VAN HET GENIETEN

De leden van VC Schijndel zijn langer gebleven om alle geplande films toch te kunnen vertonen en 'onze' clubtijd vol te maken.
Alle clubleden van videoclub Schijndel: "Hartelijk dank".