Home Archieven

Clubavond 7 januari 2014

De beste wensen voor 2014

Clubavond: dinsdag 7 januari 2014
Verslag door Frans Sluijs

Goed kwart over acht neemt Wally het woord. Een speciaal welkom aan de gasten van vanavond.  Met 21 personen, waarvan een groot deel verrast is met een kwitantie> is de zaal best goed bezet. 2014  Zegt wally is een bijzonder LAS jaar. Las79 bestaat n.l. 35 jaar.  Wally zegt er geen groot feest van te willen maken, maar wel leuke dingen te willen doen.  De programma commissie zal zich er verder over buigen.
Een dankwoord aan Joke en Paul voor de fijne tractaties waarvan we tot nu toe alleen het voorgerecht op hebben.
Ook een dankwoord aan Gerard, die zonder morren altijd maar weer met koffie en ander nat in de weer is.
Vervolgens wordt Cees Zandbergen hartelijk bedankt voor zijn vele werk betreffende de prijzenkast en een andere kastjes met snoertjes.
Emiel laat weten verschillende kranten te hebben ingezet om te laten weten dat Paul en Jan met DCK een cursus filmbewerking gaan geven. Er zijn al enkele aanmeldingen (3 tot 5).

Dan komen de filmische nieuwjaars wensen aan bod.NieuwjaarVuurwerk

"Een nieuw begin" (5.25 min) is de titel van de film waar Barbara en Frans Sluijs aan gewerkt hebben. Ons oud lid Corry komt in beeld.
Haar  woon- en leefomgeving in Oostvoorne wordt uit de doeken gedaan op het witte doek. Een klein stukje zwart (fout van de mediaspeler) is minder leuk, maar dat wordt weer goed gemaakt door een spetterend vuurwerk, met daarbij de beste wensen voor 2014.

"Utrecht van boven"(3.01) is een product van Emiel. Mooie filmbeelden laten de toekomstige woonlocatie van Joke en Emiel zien.
Waar het hart vol van is...... spreekt de Camera. Natuurlijk gaat deze film ook weer gepaard met de beste wensen.

"Klokkenspel" (2.20) heet de film van Paul. Na de openings tune een verrassend vervolg van de film, met daar achter een 'warme' compositie van open vuur en Kerstmensen in "Dickens" kledij, begeleid met de beste wensen van Joke en Paul.

Jan, Cees Zandbergen en Mari geven hun beste wensen, terwijl ze met verrekijkers de paarden in de gaten houden. Een leuk filmpje van 3.19 min.

Dan komen Emma en Jetty in beeld. Door hetzelfde trio Jan , Cees en Mari komt het LAS gevoel sterk boven drijven. Zij hebben er voor gezorgd, dat Emma en Jetty hun beste wensen voor 2014 aan ons in hun vertrouwde omgeving kunnen uitspreken. Hulde aan allen!!
Dit keer staat LAS voor : "Laat Andere Stralen" smile

Jan vd Steen laat een productie (1.50) zien waarbij de cursus filmbewerking onder de aandacht wordt gebracht. Een leuk technisch bewerkt product met de beste wensen van Berna en Jan.

Een kartonnen doos wat rode vloerbedekking een verzameling Jazz muzikanten van 12 cm. een camera en Cees Leijnse zorgen voor een leuke nieuwjaarspresentatie onder de naam: "The Jazz band" (3.00)
Goed gedaan Cees en Francien bedankt voor de goede wensen.

PAUZE met o.a. een discussie over het storing geven van beeld en geluid bij sommige filmpjes.
De andere gerechtjes van Joke en Paul vinden gretig aftrek. 

Na de pauze laat Wally een slide show zien samengsteld uit dias zo'n 20 jaar geleden gemaakt. Het gaat over een tocht van 5 weken aangaande het beklimmen en afdalen van de Acorcagua een berg op de grens van Chili en Argentinie.Het bracht ons tot grote hoogte met sterk wisselende  weersomstandigheden. Toch lukte het Wally er nog een nieuwjaars wens uit te persen, ondanks alle vermoeidheid.
Mooie stemmige muziek en snijdende wind begeleidde de tocht. De presentatie duurde 21 min. Na correctie bleven er precies 15 min. over. 

De laatste ontwikkelingen van "de bouw" van Emiel en Joke gingen de mist in.
Daarvoor in de plaats kwam "Avondrood" (4.14), de mottofilm die we al eerder zagen.

't Was half elf; 't was mooi geweest en lekker!!