Home Archieven

Natuurfilmfestival 15 nov. 2013

Natuurfilmfestival

Vertoning: 15 november 2013
Organisatie: VBE 

Van de rond de 100 bezoekers, waren een man of zes van LAS'79 die dit filmfestival in De Schalm in Berkel-Enschot bezochten. We zagen onder andere (ex-lid) Kees van Straten en spraken enkele leden van VBE die kortgeleden bij ons op bezoek waren.
Het festival was open voor filmers die niet aangesloten zijn bij een filmclub of NB'80 en voor de jeugd. De organisatie was expres nog langs scholen gegaan om dit bij jongeren bekend te maken, maar van beide waren geen inzendingen ingezonden!
De vakjury bestond uit Frans Kapteijns, Jan van Esch, Piet van Gils. Bij dit festival waren de juryleden wèl aanwezig. Ze moesten namelijk nog de films beoordelen en een eerste plaats uitreiken. Het publiek kreeg na elke vertoning ook de tijd om notities te maken zodat ze hun waardering aan het eind konden noteren op briefjes die ingezameld werden voor het bepalen van de top 3. Leuk dat we hiervoor nog van elke film 10 seconden te zien kregen.
Van de 19 vertoonde films mochten er 3 niet meedoen aan de wedstrijd. Twee waren te lang en van een werd de reden niet verteld.
De vertoning verliep goed en volgens planning. Er werd wel een klacht geuit dat de projector de hoge kwaliteit van sommige films niet aankon.

De uitslagen:

Jury: 15 Verrassend Montferland van Ad van Roosendaal
De vakjuryleden hadden samen eerst deze top 5 van films samengesteld: 15 Verrassend Montferland, 03 Duthmala, 13 de dag ontwaakt, 06 Kraanvolgels rond Lac du Chautecoq, 14 Ontmoetingen
en daaruit 15 als uiteindelijke winnaar gekozen.
 
Publiek:
3e prijs 03 Duthmala
2e prijs 14 Ontmoetingen
1e prijs 15 Verrassend Montferland
 
De fotogroep van VBE koos film 13 “de dag ontwaakt” waarvan de maakster, Trudy van der Flier, een foto met lijst uit de in de zaal tentoongestelde foto’s mocht uitzoeken.