Clubavond Online 12 mei 2020  (ONLINE)

Verslagje van Paul van Erve


De clubavond van 12 mei is weer een ONLINE versie.  Onze reguliere clubavonden kunnen nog niet doorgaan. Daarom hebben we nogmaals enkele films op Youtube gezet, die door een link te volgen, door onze leden te bekijken zijn.

De eerste film gaat over Jan van der Steen zijn kampeervakantie met enkele familieleden vanuit “Lemgo in 2017. Een verslag van de activiteiten per dag van hun vakantie met goede toelichting en uitgebreid commentaar waar nodig.

Joke in sneeuw Noorwegen 2007Het tweede is een ‘Fotofilmverhaal’ gemaakt uit enkele foto’s van Paul van Erve zijn vakantie in Noorwegen 2007. De titel is op advies aangepast naar “Zoekend in Noorwegen 2007”. Een zoektocht van een vrouw in sneeuwlandschappen en rotsachtige gebieden. Uiteindelijk wordt het doel gevonden.

Deze film is gemaakt om de mogelijkheden van Windows Moviemaker uit te proberen.. Dit product bestaat ondertussen niet meer. Daarom zal de maker geen aanpassingen maken.

Jan stuurde ook nog “DNA Onbekend compleet” in, gemaakt in opdracht van Els van Heijst. We hadden alleen nog het eerste deel bekeken op een clubavond en daar zijn ook nog aanpassingen op gemaakt. Deel 2 is aan deze versie toegevoegd. Dit was weer eens een groepsfilm met veel leden die hielpen met Jan als filmregisseur en editor.

Alleen leden kunnen de films bekijken door meegeleverde links te openen en ontvangen de bijlagen met informatie per film met onder andere een korte inhoud en de doelgroep.

Uit reacties blijkt dat veel leden hebben genoten van de variatie aan films en vinden het initiatief geschikt voor herhaling.  Advies bij de films is gegeven door Jan van der Steen, Barbara de Groot, Frans Sluijs, Paul van Erve, Wally Kastelijns.