Clubavond 7 april 2020  (ONLINE)

Verslag van Paul van Erve

Voor de clubavond van 7 april kon geen bijeenkomst georganiseerd worden waar we samen zouden komen. We konden zo gauw geen virtuele ‘meeting’ regelen voor 13 leden. Vandaar dat Wally voorstelde om op die avond thuis twee toegezonden films te bekijken en van commentaar te voorzien. Deze brief stuurde hij daarvoor met link naar 2 films op YouTube en een bijlage per film over het ontstaan en details van de films.

“Beste Vrienden van LAS79,

In deze tijd van het Coronavirus hoop ik op de eerste plaats dat jullie allemaal nog gespaard zijn gebleven voor het virus en dat dit ook zo is voor jullie naasten.
Omdat de maatregelen die nodig zijn om besmetting te voorkomen nog steeds noodzakelijk zijn kunnen, zoals jullie weten, ook onze clubavonden niet doorgaan.

Voor degenen die morgenavond niet weten wat ze moeten doen, en graag naar een LAS-film willen kijken heb ik enkele filmpjes op Youtube gezet, die met een link door onze leden te bekijken zijn.

Het betreft allereerst een nieuwe film die ik met materiaal uit mijn filmarchief de afgelopen tijd heb gemonteerd.

In de bijlage “WK-film: Picos de Europa” is te lezen hoe deze film tot stand is gekomen.

Het tweede filmpje is een remake van een eerder vertoonde film over “de Beekse Bergen, gevaarlijk dichter bij Afrika”.

Deze film heb ik korter gemaakt en naar aanleiding van een aantal opmerkingen na de eerste vertoning aangepast. In de bijlage “WK-film de Beekse Bergen”,  is te lezen hoe deze film tot stand gekomen is.
Alleen leden kunnen de films bekijken door meegeleverde links te openen en ontvangen de bijlagen

Om het geheel wat interactief te maken is het natuurlijk mogelijk om na het zien van deze films je commentaar te geven en dit eenvoudig retour te mailen naar allen.
Dit laatste is echter geheel vrijblijvend.

Ik hoop dat jullie wat plezier aan deze filmpjes beleven en mogelijk op het idee gekomen zijn om op de clubavond in mei eventueel iets dergelijks te organiseren, groet ik jullie vriendelijk.

Pas goed jezelf.
Wally Kastelijns.”

Uiteindelijk werden de films wel bekeken maar (nog) niet naar Wally gereageerd met advies, commentaar of opmerkingen al moeten deze er zeker zijn geweest.
Het programma voor 12 mei, waar we oorspronkelijk hetzelfde wilden doen met films van (minstens) een ander lid, werd daarom aangepast naar ‘Blijf thuis; geen gezamenlijke clubactiviteit”.
Na een positief bericht van Jeroen om niet af te haken na 1 poging en juist meer en goed bezig te gaan met digitale en sociale media gaan we toch de leden uitnodigen om een (link naar een) film in te sturen met een document met toelichting; deze te (laten) bekijken en van commentaar te voorzien.
Ik ben in ieder geval nu gemotiveerd de opmerkingen bij Wally’s films alsnog op papier te zetten