Clubavond dinsdag 1 februari 2022

Aanwezig: 6 leden
Avondvoorzitter: Jan van der Steen
Verslag: Frans Sluijs

De aanvang van de clubavond is vervroegd naar 7 uur 30.  Dit i.v.m. de corona maatregel dat om 10 uur vanavond de zaal leeg en het gebouw dicht moet zijn.
Om kwart voor 8 wordt de koffie binnengebracht . We wachten nog op enkele leden die niet afgemeld hebben, maar het aantal blijft 6.

De financiële bescheiden zijn door Mari en Barbara gecontroleerd en in orde bevonden. Aan penningmeester Cees wordt daarom door de leden van LAS decharge verleend.

Op Chinees Nieuwjaar worden onze filmische nieuwjaarswensen vertoond.
Cees Leijnse laat zijn Allerliefste wens 2022 gepaard gaan met een prachtige bloem, fijne muziek  en een mooie wens in gedicht vorm. Prima Cees.

Jan v.d. Steen zijn “Nieuwjaarswens 2022” is verpakt in een oliebol. De wensfilm staat bol van de techniek. Leuk gedaan Jan.

Barbara en Frans hebben de nieuwjaarswens de titel meegegeven “Omzien Afzien  Vooruitkijken”. Er wordt teruggeblikt op het ziekteproces van Barbara. Afzien is het goede woord bij de oefeningen die Barbara doet om weer te herstellen van haar herseninfarct. Vooruitkijken doen ze met een gezonde wens voor 2022. Een roerende persoonlijke inkijk in Barbara’s herstel activiteiten. Een doorzetter!

Het was Paul zijn bedoeling in “Kerstboom aftuigen 2022 heel kort, 6 seconden, maar dan repeterend een ‘Gifje’ te maken. De mediaspeler kon het uitkleden van de kerstboom echter niet afspelen. Er bleef één beeld staan waaronder wel een niet door Paul gemonteerd geluid afspeelde. Volgende keer gif bestanden op de PC afspelen.  Met Studio had hij een soortgelijke overgang gemaakt maar die herhaalde zich niet, waardoor het effect niet overkwam. Dit experiment was mislukt en dient meer lering.

Barbara en Frans laten een reisverslag zien over hun vakantie in Omgeving Doorn. Vooral met foto’s worden hun belevenissen rond Doorn in chronologische volgorde getoond en ondertiteld. Verrassend dat Frans ook nog een gedeelte inspreekt.

Jan v.d. Steen is sinds kort ook lid van filmclub TAS in Tilburg Daar hebben ze bedacht om de clubleden een film te laten maken met als thema water. Jan heeft er voor gekozen om de Admiraalsweg in Drunen als lei(ij)dend voorwerp te nemen. De straat wordt helemaal open gebroken. Diepe geulen worden gegraven. Het grondwaterpeil wordt omlaag gebracht zodat de rioleringspijpen met droge voeten worden gelegd. Door de pijpen wordt het regenwater afgevoerd naar de z.g. opslagruimtes.

Ik zie Jan als de persoon om de filmclubs LAS en TAS te laten fuseren. We zijn in een klap de grootste club van Brabant en de rijkste club van Nederland, want in Tilburg zit  poen, heel veel poen.
Ik denk dat Jan de leader al klaar heeft. Jan heeft laten zien, dat hij daar specialist in is.

Ter afsluiting van een geslaagde avond kijken we nog naar de film Seinhuis 13 gemaakt in 1998 uit het rijke LAS archief.

Noot van de redactie (Paul):
Een dag later las ik de LAS mail en zag een WeTransfer melding van Adri/Roland dinsdag om 18:55 uur ontvangen. Daarin verpakt 2 films waaronder een Wens vanuit Sfeervol Heusden. Jammer dat ik al onderweg was naar het clublokaal en deze niet kon vertonen.