Clubavond LAS’79 4 oktober 2022

Afwezig: Cees van der Ham en Noud Laurijssen
Aanwezig: 10 leden
Organisatie en avondvoorzitter: Jan van der Steen
Notulant: Paul van Erve

Kettingfilm
De een paar jaar terug gestarte filmketting werd na opnamen door 2 teams verbroken vanwege de corona beperkingen. Het begin was helaas opgeslagen in mindere kwaliteit. De meeste leden zagen het niet zitten verder te gaan met ook nog eens een kleiner aantal leden die eraan mee konden werken. Steeds heeft Wally gezegd dat het jammer was dat de gemaakte filmbeelden niet gebruikt zouden worden. Vanavond heeft Wally het eerste deel opnieuw gemonteerd enkel met zijn materiaal, ongeveer zoals het oorspronkelijke stukje film. De oproep om verder te gaan vindt nu wel aanhang. Als derde groepje is nu Jeroen aan beurt om een vervolg te geven aan de twee kettingstukjes. Hij wordt daarin ondersteund door Mari. Zij krijgen de delen toegestuurd via WeTransfer. Team 4 (Jan, Adri, Roland) zal er een eindproduct van maken.


Van alles wat
De Gildenbond vraagt (opnieuw) of ze ons scherm mogen gebruiken voor presentaties. Ze kunnen dan de zaalhuur aan klanten verhogen. De leden vinden over het algemeen dat dit geen goed idee is. De kast met al onze apparatuur moet dan open zijn om de stroom op het scherm te zetten; bij het omlaag laten opletten dat de deurknoppen niet het scherm raken; niet vergeten op te hijsen; stroom eraf en kast sluiten. Cees Leijnse zal de Gildenbond zeggen dat we dit te risicovol vinden.

De uitnodiging van TAS om bij hen te projecteren nemen we aan. Er is genoeg belangstelling. Het uitzoeken van welke (relatief jonge) films we gaan vertonen begint vanavond al. Paul zal een lijst maken met potentiele films.

Cees van der Ham verhuist naar een plaats dichter bij zijn dochter. Dit is op te grote afstand om nog lid te blijven. In november zal hij voor het laatst een clubavond bijwonen.

Films van eigen bodem
Adri maakte “Dylan Resort Spa 2022”, een 5 minuten durende reclamefilm die door een interview aaneen geregen werd. Er kon niets meer met tips gedaan worden. De film was al opgeleverd en door de eigenaren van het vakantiepark werd deze goed gewaardeerd. Ook internationaal werd de YouTube film veelvuldig bekeken.

Roland toonde met “Heusden in klederdracht” in 12 minuten een historisch Heusden door middel van een stoet waarin het gilde en vele beroepen en klassen in mooie klederdracht getoond werd. Oude muziek door viool, doedelzak en luit ondersteunde de beelden. Nog beter de muziek door te laten lopen zonder de muzikanten constant in beeld te houden. Tips: De mooie beelden werden soms herhaald (Kill your darlings); de kraampjes in monteren als afwisseling; het eind is nogal abrupt, graag uitfaden. We waren het eens dat dit een her montage waard is.

Jeroen had nog vanmiddag wat gesleuteld aan zijn “Vakantie Denemarken 2019” van 2 ½ minuten. Hij was in Hemmet met zijn partner tijdens de midzomernacht in juni. Het georganiseerde volksfeest waarbij ook toeristen welkom zijn. We zagen hiervan hapjes nemen en de ontstoken vuren. Er was geen livegeluid maar verklaringen met tussentitels.

Adri was gevraagd om een impressie van de sfeer in het “Wielercafé Vlijmen” weer te geven, maar de interviews van oud-wielrenners werden door anderen opgenomen. Dit is zeker gelukt waarbij de kijker hulp krijgt door bij de renners hun naam te melden.

Barbara en Frans waren bij de “Floriade Almere”. In stilstaande beelden genoten we van de bloemen, paviljoens en kunstvoorwerpen.

Extraatje
Jan vond op YouTube een indrukwekkend reclamefilmpje.  Max Verstappen neemt in 5 minuten Alex Albon mee op een race route van Rotterdamse haven naar het circuit in Zandvoort. Ze gaan met hun racewagens tussen containers in de Rotterdamse haven, door bloemenveiling, het Haagse paleis, langs molens, door een winkelstraat, over strand naar Zandvoort. Nog mooier is dat we daarna de “Making of” zagen waarin we ontdekten dat de routes echt zijn gereden! Geen effecten toegevoegd. Machtig!

We verlieten voldaan de zaal.