Making of” De Nieuwe Wildernis

Verslag van de clubavond op dinsdag 6 september 2022
door Cees Leijnse.

Dit is de eerste clubavond na de zomerstop. Helaas zijn er op deze avond maar zes leden aanwezig.
Afwezig door vakantie, ziekte etc. zijn: Jan v.d. Steen, Adri Eijkemans, Jeroen Klijsen, Noud Laurijsen, Roland van Riel en Mari van de Velden.

Door de lage bezetting kiezen we er voor om eerst met elkaar aan een tafel koffie te drinken en bij te praten over diverse onderwerpen.

Op het programma voor vanavond staat: Vertoning van “De Nieuwe Wildernis” een Nederlandse natuurfilm uit 2013 en een kijkje achter de schermen met de makers ervan, gepresenteerd door Wally.

Omdat de meeste van ons de film hebben gezien kiezen we er voor om alleen te kijken naar de making-of.
Projectie is via de DVD speler in de laptop van de club via HDMI gekoppeld aan de projector waar ook het geluid uit komt. We hoeven dan niet de kast met apparatuur en de speakers te koppelen en hebben geen last van asynchroon lopend beeld met geluid..

De making-of laat zien, hoe de opnamen voor deze natuurfilm in het jonge natuurgebied de Oostvaardersplassen in Flevoland zijn gemaakt van onder meer de edelherten, konikpaarden, vossen en ijsvogels in de vier seizoenen waarin de film zich afspeelt.
De beelden worden afgewisseld met commentaar en uitleg van de makers.
Interessant is te zien hoe de posities van de camera’s worden gekozen om de vele details van de dieren in beeld te brengen en welke ontberingen de filmers moeten doorstaan voor deze opnamen. 
Al met al een interessant kijkje achter de schermen.

Na de vertoning van de making-of praten we nog een poosje na over de vertoonde beelden.

Hierna is de tijd om; we ruimen de spullen op en gaan huiswaarts.